Nieuws

Nieuws Oma’s Recept: updates en ontwikkelingen over Oma’s Recept

Bedankt voor de fantastische nieuwjaarsbijeenkomst!

Altijd een spannend moment als je een feestje organiseert, maar wow, onze nieuwjaarsreceptie was onvergetelijk. De opkomst was goed, net als de sfeer en de hapjes die terplekke werden gemaakt. Jong en oud en verschillende culturen maakten kennis met elkaar in de Essalam Moskee waar we te gast waren.

Feestelijke bijeenkomst Oma’s Recept op zondag 14 januari in de Essalam Moskee

Alweer twee jaar geleden werd het project Oma’s Recept gelanceerd om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Om dat te vieren vindt er op zondag 14 januari vanaf 11.30 tot 14.00 uur voor alle betrokkenen en geïnteresseerden in Oma’s Recept in de Essalam Moskee een feestelijke bijeenkomst plaats.
,

Ajam Sètan

Begin juli deed het team van Oma's Recept een workshop Indonesisch koken bij Arthur. Ze leerden er onder andere deze duivelse kip. Arthur (links op de foto): 'Vroeger had ik veel Indische mensen om mij heen die heel lekker Indisch kookten, ik vind het een heerlijke keuken waar kruiden en specerijen goed worden gecombineerd. Ik heb altijd veel meegekeken en vind het heel leuk om nu zelf Indische kookworkshops te geven.'
,

Kefte | Aida Majzoub

Aida heeft roots in Libanon, Venezuela, woonde in Curacao en is nu sinds anderhalf jaar in Nederland. Ze is onze vaste gastvrouw in Overschie en een echt kookliefhebber met haar eigen food-blog 'My Round Table'. Wil je meer van haar lekkere recepten ontdekken, bekijk dan eens haar mooie website. Zij heeft Kefte van haar oma geleerd en at het vroeger altijd met rijst. Voor Oma's Recept heeft ze het gerecht aangepast met broodjes.
,

Pastei | Franklin Grootfaam

'Pastei is een typisch Surinaams gerecht. In Suriname mogen mannen geen door hun vrouw bereid voedsel eten als de vrouw ongesteld is. Surinaamse mannen krijgen dus in hun opvoeding mee, dat ze zelf in staat moeten zijn om te koken. Vandaar dat ik van jongs af aan al heb leren koken, waaronder de Surinaamse pastei.'
Taalbevordering Rotterdam

Taalbevordering in de bieb

Ze zijn samen bezig met de uitspraak van Nederlandse letters. De oudere man doet dit als vrijwilliger van Het Gilde. Hier wordt Oma's Recept blij van. Taalbevordering is ook één van onze thema's.

Gast-koks gezocht!

We zijn op zoek naar gast-koks die het leuk vinden hun recept…
Nieuws Oma's Recept

Oma's Recept gaat weer van start!

Na een jaar van fondsen werven en veel praten met veel verschillende…

Oranje Fonds en het VSB Fonds doen mee!

Al geruime tijd zijn we bezig om alles rond te krijgen zodat…

Oma’s Recept wil door!

Na het succes van de eerste pilot van Oma's Recept in de wijk Feijenoord zijn we druk bezig met de plannen voor 2016.

Oma's recept blikt terug

We blikken terug naar een eerste geslaagde pilot van Oma's Recept.
,

Pierogi | Urszula en Kasia Brands

'Pierogi is een echt traditioneel Pools recept. Ik heb het geleerd van mijn moeder en mijn dochter van mij. Het is altijd feest als er Pierogi wordt gemaakt, want je kunt het samen maken met kinderen en kunt er alles in doen dat je lekker vindt.'
Koken met kinderen en ouderen Rotterdam

Oma's Recept gestart: koken met kinderen en ouderen

Woensdag 13 mei was de allereerste editie van Oma’s Recept. Onder leiding van kookjuf Michenou uit Curacao gingen de kinderen en ouderen aan de slag met deeg, kip en tonijn om de heerlijkste pasteitjes te maken.

Op bezoek bij de Caribische Zilveren Senioren

We komen hier iedere week in De Leeuwenhoek in Rotterdam en vieren samen het leven met elkaar. We koken typische gerechten en halen herinneringen op over het leven op de Caribbean.